Drage kolegice i kolege!

DNOOM čija je predsjednica Prof.dr.sc. Biserka Bergman Marković, dosad je organiziralo i održaloreumatološke radionice za obiteljske liječnike u Zagrebu, koje su pobudile velik interes slušača. Izražena je želja da se radionice održe i u drugim krajevima RH. Tako smo u Splitu 15.svibnja 2010.održali ovu radionicu, koja je pobudila značajn interes i na kojoj je bilo 30 slušača. Radionica je bila koncipirana tako da se uz kratke i korisne teoretske prikaze (reumatološki status kralješnice i velikih zglobova, aplikacija kortiko preparata na modelu koljena i ramena, primjena TENS-a i krioterapije) omogući praktično vježbanje svega navedenog svakom učesniku. Naglasak je bio na praktičnom pristupu, potrebnom u svakodnevnom radu nas obiteljskih liječnika.

Predavači su bili Ksenija Kranjcevic, dr. med. specijalist obiteljske medicine; Dragica Ivezić Lalić, dr.med, specijalist obiteljske medicine, Marija Klarić, dr.med. specijalist obiteljske medicine , Milkica Ivezić-Lalić, viši fizioterapeut i Davorka Vrdoljak, dr.med, specijalist obiteljske medicine.

Najesen se ova ali i radionice s drugim temama, planiraju organizirati i u drugim djelovima Hrvatske.

Stoga pratite ove stranice kako biste bili informirani o njima i na vrijeme se prijavili! Sve Vaše komentare i želje vezane za radionice sloboidno stavite na ovu stranicu, rado ih čitamo i uvažavamo!

Evo nekih vaših komentara:

Draga Davorka i Meri…i ostale kolegice DNOOM-a Hvala!!!!!!!Izvrsno organizirana reumatološla radionica u Splitu.. Mislim da će se sve kolege složit…Imate potencijala i nedajte da vas zaustave. Hvalila sam talent predavača i ne kurtoazno….i stariji bi od vas mogli učit. Koncizno teoretski, korisno praktično, primjenjivo svakodnevno. Hvala i nadamo se …još.
Eci

VRLO KORISNA REUMATOLOŠKA RADIONICA.IZVRSNO SASTAVLJENA OD MALO TEORIJE DA SE
PODSJETIMO,A OSTALO USVAJANJE VJEŠTINA KOJE SU NAM POTREBNE U SVAKODNEVNOM
RADU.ODUŠEVILA ME I KNJIGA-REUMATOLOGIJA U OBITELJSKOJ MEDICINI KOJU SAM PROČITALA U
JEDNOM DAHU.TAJ PRISTUP DA SE O BOLESTI PIŠE IMAJUĆI PRED OČIMA BOLESNIKA U
AMBULANTI OPĆE MEDICINE JE PRAVI I TO NAM JE DO SADA NEDOSTAJALO. TU SAM NAŠLA
ODGOVORE NA SVA PITANJA, NI MANJE, NI VIŠE.IZVRSNO! TREBA NAM JOŠ TAKVIH RADIONICA I
KNJIGA. ZAHVALJUJEM!

SRDAČAN POZDRAV, NEDILJKA DROPULJIĆ

Nakon što sam odlučila da svoju edukaciju kreiram ja sama ( a ne farmaceutske tvrtke) , biram samo ono što me osobno zanima i što mi jako treba u mom radu da bih još više zadovoljstva izvukla iz svojeg radnog vremena .
Moj je odabir bio da “skoknem ” do Splita ( hvala kolegama Jasmini i Željku što su me povezli ), a vratila sam se kasno navečer u svoj subotnji dan – umorna ali zadovoljna . Radionica je jako dobro organizirana i izvedena , a posebno mi je zadovoljstvo što su predavači naši kolege obiteljski doktori. Samo oni znaju odgovore na pitanja : “Gdje se nabavlja kožni marker? ili
koji anestetik je najpovoljniji na tržištu , zašto emla , gdje xylocain…i takve koji se čine beznačajni ali to kolegama fizijatrima i ortopedima nabavljaju posebne službe!
Ja odsada idem slušati samo obiteljske ! Sva sreća , ekipa okupljena u DNOOMu obećava kvalitetnu edukaciju.

Moje dame , BRAVO!!! Silvestra

Srdačan pozdrav