Poštovana kolegice, poštovani kolege,
Posebno mi je zadovoljstvo pozvati Vas na VII. Kongres Društva nastavnika opće/obiteljske medicine (DNOOM). S ponosom možemo istaći da je Kongres tijekom proteklih šest godina izrastao u jedinstveno mjesto stručnog i znanstvenog okupljanja liječnika obiteljske medicine i tematski zainteresiranih konzilijarnih liječnika različitih usmjerenja kako iz Hrvatske, tako i iz drugih država: Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Srbije, Rumunjske i Turske. Uz kontinuiranu potporu sponzora, a na tragu aktualnih trendova u svijetu stvorili smo jedinstveno mjesto okupljanja i izvrsnosti u edukaciji na polju primarne zdravstvene zaštite. Ovogodišnji kongres je posvećen bolesniku s gastrointestinalnim poremećajima s kojima se susrećemo u našem svakodnevnom radu. Liječenje, rehabilitacija i podizanje kvalitete života pacijenata s razvijenim kroničnim oboljenjima i invalidnošću predstavlja veliki stručni izazov u svakodnevnom radu.

S ciljem prenošenja najnovijih spoznaja na području gastrointestinalnih bolesti u svakodnevnom radu liječnika obiteljske medicine, pripremili smo niz teoretskih i praktičnih oblika prezentacije znanja. Kao i do sada, predavanja će držati liječnici/nastavnici obiteljske medicine, ali i specijalisti drugih profesija koji u suradnji s nama skrbe o oboljelim pacijentima.
I već tradicionalno tijekom kongresa će biti održano niz praktičnih radionica. Kako je zainteresiranost za praktične vještine velika molili bi Vas da se preko naše web stranice unaprijed prijavite i rezervirate unaprijed svoje mjesto.
Kao novinu, od ove godine uvodimo posebnu sesiju o prikazima slučajeva. Molili bi vas da se uključite i pošaljete nam svoje interesantne slučajeve. Mi ćemo organizirati interesantnu raspravu između nas obiteljske medicine i specijalista kliničara na vašim prikazima. Kao i dosada predvidjeli smo poseban blok na kojem će sva stručna društva i organizacije putem svojih ponajboljih predstavnika moći ponuditi svoja iskustva vezano uz programe prevencije kroničnih nezaraznih bolesti u kojima obiteljska medicina skoro pa da i ne sudjelje. Kako je ta sesija međunarodna, interesantno će biti čuti iskustva iz drugih zemalja.
Vjerujemo da ćemo nastaviti uspješnu tradiciju i još jednom Vam pružiti priliku za novim druženjem te da ćete sa sobom odnijeti spoznaje koje će Vam biti od koristi u svakodnevnom radu.
Veselim se i pozivam Vas na zajedničko druženje na svečanom otvaranju kongresa u četvrtak 10.03.2016. u 19 sati kao i na svečanoj večeri 12.03.2016. u 20 sati.
Prof. dr. sc. Biserka Bergman Marković