Čestitamo Vam na radu prihvaćenom za oralnu prezentaciju na Kongresu Društva nastavnika opće/obiteljske medicine. Molimo Vas da obratite pozornost na niže navedene upute koje Vam mogu ponuditi potrebnu pomoć.

GUIDELINES FOR ORAL PRESENTATIONS

 

Dolazak na Kongres planirajte tako da Vam ostane dovoljno vremena do termina Vaše prezentacije. Program kongresa je vrlo gust i nije moguće kašnjenje prezentacija.

Velika većina prezentacija bit će održana na hrvatskom jeziku, ali zbog prisustva stranih gostiju potrebno je pripiremiti identičnu prezentaciju i na engelskom jeziku. Ta će se prezentacija paralelno prikazivati tijekom Vašeg usmenog izlaganja na hrvatskom jeziku.

Svoje prezentacije izradite pravovremeno. Prezentacije se predaju on-line putem (www.dnoom.org), najkasnije 7 dana prije početka kongresa. Na kongresu ćete moći prekontrolirati i potvrditi svoju prezentaciju. U servisnom centru nalazit će se računalo na kojem ćete moći isprobati i korištenje daljinskog upravljača. Za sva tehnička pitanja bit će Vam na raspolaganju tehničko osoblje.

PREZENTACIJE

Molimo Vas da se javite radnom predsjedništvu najkasnije 10 minuta prije početka sesije. Slijedite upute koje ćete dobiti od radnog predsjedništva, posebno vezano za pridržavanje vremena predviđenog za vaše izlaganje. Govorite izravno u mikrofon, normalnim glasom, bez diranja mikrofona.

U pripremi Powerpoint prezentacije vodite računa o slijedećem:
– prezentacije s previše detalja nisu od koristi slušačima
– podaci na svakom slajdu neka budu jednostavni i pregledni (bolje je imati više slajdova s manje podataka, nego jedan s previše podataka)
– koristite veliki font, čitkih slova
– koristite svijetle pozadine (tamne boje se loše projiciraju u velikoj dvorani)
– pazite na izbor boje slova (šarenilo odvlači pažnju slušača)
– pazite na vrijeme koje imate predviđeno za prezentaciju (obavezno provježbajte ranije, mjerite si vrijeme izlaganja prezentacije)
– pazite na zaštitu podataka ukoliko iznosite podatke o pacijentima
– izbjegavajte komercijalne navode, reklamiranje je zabranjeno
– ponesite sa sobom rezervnu Powerpoint prezentaciju na USB sticku (za svaki slučaj)

Molimo Vas da na kraju predavanja iznesete najvažnije zaključke Vašeg predavanja koji su od koristi sudionicima kongresa. S početkom posljednje minute Vašeg izlaganja radno predsjedništvo upozorit će Vas da iznesete zaključak. Ukoliko prekoračite vrijeme predviđeno za Vašu prezentaciju, radno predsjedništvo će biti prisiljeno prekinuti Vaše izlaganje.

Hvala na suradnji!