Obavijest sudionicima XI Kongresa Društva nastavnika opće/obiteljske medicine
Datum objave: 22. lipnja 2020.

Drage kolegice i kolege, sudionici XI Kongresa Društva nastavnika opće/obiteljske medicine,

vođeni preporukama Nacionalnog stožera, HZJZ , Hrvatske liječničke komore te otvaranjem  Hrvatske za dolazak posjetitelja iz zemalja sa dobrom epidemiološkom situacijom odlučili smo se za održavanje XI Kongresa DNOOM-a od 25.06. do 28.6.2020 u hotelu Antunović u Zagrebu.

Svjesni smo činjenice da nam je u ovim uvjetima neminovan suživot s korona virusom što pred sve nas postavlja novi izazov organizacije života i rada. U skladu s tim saznanjima i ograničenjima prilagodili smo organizaciju Kongresa. Radi naše i vaše sigurnosti potrebno je strogo pridržavanje uputa civilnog stožera.

Što smo poduzeli za svoju i vašu sigurnost

  • Gosti iz inozemstva neće osobno nazočiti Kongresu, ali će biti aktivni sudionici i održati svoja predavanja on-line.  
  • Program će se održati prema najavljenom rasporedu, kombinacijom on line i klasičnih predavanja. Plenarna predavanja će se održavati paralelno u dvije odvojene dvorane i pet malih dvorana, sa dovoljno prostora za razmještaj stolaca na propisanoj udaljenosti. 
  • Kao i uvijek tu će biti prisutni naši kolege studenti koji će paziti na razmak sudionika u predprostoru, na broj ljudi u dvorani i biti vam od svake pomoći.
  • U torbama s kongresnim materijalima nalaze se maske i rukavice, a na cijelom prostoru hotela Antunović dostupna su dezinfekcijska sredstva za ruke.
  • Sve ove mjere imaju smisla ako se i sudionici budu pridržavaju preporuka. S punim pouzdanjem možemo reći kako će se učesnici XI Kongresa kao zdravstveni profesionalci koji u svom svakodnevnom radu primjenjuju najviše standarde zaštite kako za pacijente tako i za osoblje, pridržavati ovih preporuka tijekom kongresa. 
  • Napomenula bi već poznatu potrebu održavanja razmaka među sudionicima i u predprostoru. Izbjegavanje bliskog kontakta kao i izbjegavanje rukovanja je neophodno. 

 

Dobro nam došli!

 U ime Organizacijskog i Znanstvenog odbora kongresa DNOOM 

 Predsjednica DNOOM i predsjednica kongresa DNOOM

 Prof.dr.sc. Biserka Bergman Marković 

 

Pogledaj još

Video snimke predavnja sa XV. kongresa

Video snimke predavnja sa XV. kongresa

Poštovani kolegice i kolege, dragi prijatelji i suradnici DNOOM-a Iako je protekli kongres već iza nas, želimo reći još jednom veliko hvala svima koji su prisustvovali našem kongresu te onima koji su trudom i radom pomogli da naš XV. Međunarodni kongres Društva...

Pojam dugotrajnog COVID-a

Pojam dugotrajnog COVID-a

Pune četiri godine od početka COVID-19 pandemije su iza nas. Uz sve simptome akutnog COVID-a vrlo brzo smo se upoznali i s pojmom dugotrajnog COVID-a (engl. long COVID, LC), odnosno post COVID sindroma. LC se povezuje s više od 200 različitih simptoma, a najčešće ga...