Objavljen preliminarni program XI. kongresa
Datum objave: Srijeda, 10. 6. 2020.

Poštovani kolege liječnici obiteljske medicine,
pred nama je još jedan kongres posvećen trajnoj medicinskoj izobrazbi liječnika obiteljske medicine. Ovaj smo put cijeli kongres posvetili intervenciji, nevezano je li ona dijagnostička i/ili terapijska, te vještinama koje su potrebne u radu obiteljskog liječnika.
Zašto smo izabrali baš tu temu? Svjesni smo sadašnje pozicije obiteljske medicine u zdravstvenom sustavu u kojoj se liječnika obiteljske medicine sve više pretvara u administrativnog radnika, neracionalno zanemarujući njegova znanja i mogućnosti, no i velika ulaganja u njegovu izobrazbu. Potreban je velik, ali i zajednički napor cijele obiteljske medicine u očuvanju naše prelijepe struke. Samo zajedno možemo osigurati opstanak naše struke, samo zajedno možemo osigurati da medicina ostane u našim ordinacijama, da se ne pretvorimo u administrativne radnike, u skretničare. Put koji nam je namijenjen polagano, ali sigurno i sustavno vodi u smrt naše profesije. Stoga uložimo zajednički napor da medicinu zadržimo u ordinacijama obiteljske medicine. Pokažimo da znamo raditi, da smo voljni biti ulaz u sustav, koji ne samo da zadržava nepotrebno trošenje skupih bolničkih resursa nego i kompetentno i kvalitetno skrbi o svojim pacijentima. Pokažimo da smo voljni uložiti u svoje znanje i kompetentno stati iza svojih odluka.
Koja je uloga Društva nastavnika opće/obiteljske medicine (DNOOM) u procesu očuvanja obiteljske medicine? Sva naša događanja od sada će biti interaktivna. Trebamo vaše mišljenje, trebamo vaša pitanja i vaše aktivno sudjelovanje kako bi naše djelovanje u pružanju kontinuirane medicinske edukacije bilo što kvalitetnije.
Tijekom cijeloga kongresa imat ćete mogućnost interaktivnog pristupa svim događanjima. Nastojimo da sva naša izlaganja budu otvorene rasprave s vrhunskim stručnjacima, ali i s vama. Stalo nam je do vašeg mišljenja.
Kongres je otvoren svima, liječnicima praktičarima kojima je potrebno novosti iz medicinske znanosti približiti na jednostavan i praktično upotrebljiv način, onima koji žele sami pokazati svoja iskustva, onima koji žele dobiti ekspertno mišljenje o svojim dilemama, onima koji žele izmijeniti svoja iskustva s kolegama iz struke, jednostavno svima koji ustrajno rade i svakodnevno vode bitku za svakog pacijenta usprkos manjku vremena i višku nepotrebnih administrativnih obveza.
Veselim se zajedničkom druženju, u ime Organizacijskog i Znanstvenog odbora kongresa srdačno Vas pozdravljam.
prof. dr. sc. prim. Biserka Bergman Marković, predsjednica DNOOM-a

Pogledajte preliminirani program ovdje .

Pogledaj još

9. Znanstveni simpozij “Hrvatski vaskularni dani – CROVASCULAR 2024”

9. Znanstveni simpozij “Hrvatski vaskularni dani – CROVASCULAR 2024”

Poštovane kolegice i kolege, zadovoljstvo nam je pozvati Vas da sudjelujete na tradicionalnom 9. ZNANSTVENOM SIMPOZIJU “HRVATSKI VASKULARNI DAN – CROVASCULAR 2024″ s međunarodnim sudjelovanjem koji će se održati u Hotelu Hilton Garden Inn, Radnička cesta 21. u Zagrebu...

Poziv na redovnu skupštinu DNOOM-a

Poziv na redovnu skupštinu DNOOM-a

Pozivamo Vas da prisustvujete redovnoj Skupštini koja će se održati u petak, 15. ožujka u 18:45 sati u sklopu XV. Kongresa. Skrećemo pažnju na statutarnu odredbu da pravo glasa na Skupštini imaju samo redoviti članovi DNOOM-a. U slučaju spriječenosti  osobnog dolaska...