XII. kongres - popis nagrađenih

XII. Kongres Društva nastavnika opće/obiteljske medicine je iza nas (DNOOM). S ponosom možemo reći da je bio izuzetno uspješan u svakom pogledu. Ukupno je bilo prijavljenih 450 sudionika iz Hrvatske i 50 sudionika iz drugih država. Posjećenost je bila jako dobra  a pojedina predavanja/simpoziji/paneli su dostizali sudjelovanje i preko 200 kolega. Vjerujemo da će produženje mogućnosti pregledavanja sadržaja do 1.9.2021. povećati gledanost svih sadržaja te time dati doprinos trajnoj medicinskoj edukaciji.

Izuzetno nam je drago i daje nam vjeru u budućnost naše struke da smo imali veliki broj mladih kolega koji su prepoznali značaj trajne medicinske edukacije koju provodi DNOOM.

Njihovo sudjelovanje je bilo od iznimne važnosti za struku opće/obiteljske medicine jer su pokazali zavidna znanja i vještine prezentacije sadržaja rada u obiteljskoj medicini.. Iz tog razloga smo nastojali nagraditi njihov vrijedan rad dodjeljivanjem nagrada i priznanja. Godišnju nagradu za ukupno najveći doprinos dobiva dr.Juraj Jug  „Nagrada Davorka Vrdoljak za mlade istraživače  i nastavnike u obiteljskoj medicini“ , u spomen naše prerano preminule kolegice.

godisnja nagrada

Za kategoriju mladi nastavnici nagrade su dobili :

 1. Dejhalla, E. - Primjena varfarina i novih oralnih antikoagulansa u odabranim ordinacijama obiteljske medicine
 2. Šakić Radetić, J. - Specifičnosti rada obiteljske medicine u vrijeme potpunog zatvaranja zbog pandemije Covid 19 tijekom proljeća 2020.godine
 3. Kirkovski, A. (Sjeverna Makedonija) - Antibiotic prescription in patients with upper respiratory infections

 Za kategoriju prikaza slučaja nagrade su dobili :

 1. Tutić, J. - Zbrinjavanje palijativnog bolesnika u ruralnoj sredini tijekom prvog lockdowna
 2. 2. Furač, M. - Pacijent sa hipotireozom u ordinaciji LOM-a
 3. Kandžija, B, Bakarčić, N., Bukmir, L. Prikaza slučaja: COVID-19 infekcija kod pacijenta s ponovljenim negativnim rezultatima PCR testa

Za kategoriju slobodnih tema nagrade su dobili:

 1. Galić, A. - Snižavanje lipida u starijoj životnoj dobi – o čemu sve voditi računa
 2. Ivković, N. - Kako biti racionalan s psihički dekompenziranim pacijentom?
 3. Vinter, H. - Uloga liječnika obiteljske medicine u skrbi za pacijente s HIV infekcijom

Za kategoriju postera nagrade su dobili:

 1. Šojat D, Pirić M, Bačun T. - Prikaz slučaja: Mlada pacijentica s metastatskim karcinomom dojke - je li svaka križobolja samo križobolja?
 2. Gregorović I, Grgurić R, Ivković E, Vidinović I, Gmajnić R. - Mali kirurški zahvat u ordinaciji obiteljske medicine. Totalna avulzija uraslog nokta
 3. Vakanjac B, Knežević J , Gmajnić R. - Meralgia paresthetica (Bernhard-Roth sindrom)

Svim nagrađenim mladim kolegama čestitamo a  sudionicima se zahvaljujemo na izuzetno kvalitetnim radovima u svim kategorijama te se nadamo da će imati motiv za sudjelovanje i na slijedećim Kongresima DNOOM-a.

Nagrade za prvo mjesto su : kotizacija za Kongres DNOOM,a 2022., sveučilišni udžbenik „Smjernice u praksi obiteljskog liječnika“ i jednogodišnja pretplata na časopis Medix.

 Nagrade za drugo mjesto su : kotizacija za Kongres DNOOM,a 2022. i sveučilišni udžbenik „Smjernice u praksi obiteljskog liječnika“

Nagrada za treće mjesto je: kotizacija za Kongres DNOOM,a 2022.