IV. Kongres: Bolesnik sa srčanožilnom bolesti u obiteljskoj medicini

Date

15. - 17. March, 2013.

Place

Hotel Antunović
Zagreb, Hrvatska

b

Congress organizer

Association of Teachers in General Practice/Family Medicine

Topics

 • Epidemiology of cardiovascular diseases
 • Prevention – role of Family Medicine
 • National programme for prevention of cardiovascular diseases
 • Quality indicators in care for patient with cardiovascular diseases in Family Medicine
 • Specific approach to patient with cardiovascular diseases
 • New guidelines in treatment of cardiovascular diseases
 • Acute coronary syndrome
 • News in prevention of cardiovascular diseases
 • News in diagnostic and treatment of hyperlipidaemia
 • Hypertension – important risk factor for patient with cardiovascular disease
 • How expert we are in diagnostic and treatment of diabetic patients
 • Closer cooperation with other specialist regarding anticoagulation and antithrombotic treatment
 • Obesity – Civilisation challenge
 • News in treatment of arrhythmia and heart failure

Preliminarni program

Drage kolege,

potražite sve što Vas zanima, upoznajte detalje programa 4. Kongresa DNOOM-a.

Program možete pogledati ovdje: IV. PROGRAM DNOOM-a

Poštovana kolegice, poštovani kolega,

Posebno mi je zadovoljstvo pozvati Vas na IV. Kongres Društva nastavnika opće/obiteljske medicine (DNOOM). Kongres je tijekom protekle četiri godine izrastao u jedinstveno mjesto stručnog i znanstvenog okupljanja liječnika obiteljske medicine i tematski zainteresiranih konzilijarnih liječnika različitih usmjerenja iz Hrvatske i okolnih zemalja.

Uz kontinuiranu potporu sponzora, a na tragu aktualnih trendova u svijetu stvorili smo jedinstveno mjesto okupljanja i izvrsnosti u edukaciji na polju primarne zdravstvene zaštite.

Tema je ovogodišnjeg kongresa su kardiovaskularne bolesti u praksi liječnika obiteljske medicine. Radi se o temi od iznimnog javnozdravstvenog značaja koja osim što predstavljaju vodeći uzrok pobolijevanja i smrtnosti predstavlja i značajan stručni izazov u svakodnevnom radu. Niti jedan dio našeg rada ne utječe tako na sociodemografske karakteristike Hrvatske, kao što je dobro organizirana, sustavno primijenjena, ali i stimulirana prevencija kardiovaskularnih bolesti.

U svijetlu najnovijih spoznaja na području kardioloških bolesti (nove smjernice Europskog kardiološkog društva), uz način njihove implementacije u svakodnevni rad liječnika obiteljske medicine, pripremili smo niz teoretskih i praktičnih oblika prezentacije znanja. Kao i do sada, predavanja će držati liječnici/nastavnici obiteljske medicine, ali i specijalisti drugih profesija, poglavito kardiolozi. Ugostiti ćemo vrhunska imena domaće kardiologije, ali i vrhunska imena obiteljske medicine iz zemlje i zemalja u okruženju.

Na kongresu ćemo imati priliku razmijeniti iskustva i raspraviti bitne probleme, ovaj puta vezane uz prevenciju kardiovaskularnih bolesti.

Kongres će biti sniman uz mogućnost interaktivnog učešća pojedinaca putem interneta.

Vjerujemo da ćemo nastaviti uspješnu tradiciju i još jednom Vam pružiti priliku za novim druženjem te da ćete sa sobom odnijeti spoznaje koje će Vam biti od koristi u svakodnevnom radu.

S poštovanjem,
Prof. dr. sc. Biserka Bergman Marković
Predsjednik Društva nastavnika opće/obiteljske medicine
Predsjednik Kongresa

Patronage

The International Congress is held under high patronage:

THE PRESIDENT OF THE REPUBLIC OF CROATIA, PROF.DR.SC IVO JOSIPOVIĆ

MAYOR OF THE CITY OF ZAGREB, MILAN BANDIĆ

CROATIAN CHAMBER OF NURSES

MINISTRY OF HEALTH

CROATIAN MEDICAL CHAMBER

News

Upute autorima – tehnička priprema teksta članka

koristiti propisani font: Times New Roman veličina slova, 12 cijeli tekst napisati s proredom od 1,5 redak numerirati stranice u donjem desnom kutu ne koristiti "grafičko oblikovanje": uvlake prvog reda, bold, italic, kao ni lijevo, desno ni srednje poravnanje već...

Zaključci IV Kongresa DNOOM-a

Želja organizatora bila je unaprijediti trajnu izobrazbu liječnika obiteljske medicine iz područja srčanožilnih bolesti, kao i izmijeniti iskustva na istu temu sa pozvanim gostima iz zemalja regije, Federacije Bosne i Hercegovine, Makedonije, Republike Srpske,...

Program

Tema ovogodišnjeg kongresa su kardiovaskularne bolesti u praksi liječnika obiteljske medicine. Radi se o temi od iznimnog javnozdravstvenog značaja koja, osim što predstavljaju vodeći uzrok pobolijevanja i smrtnosti, predstavlja i značajan stručni izazov u...

E-learning IV Kongresa DNOOM-a

Poštovane kolegice i kolege, III kongres DNOOM-a dostupan je kao online tečaj trajne edukacije i bodovan od strane HLK s 10 bodova. Uvjet za dobivanje bodova je 55% pregledanih predavanja. Tečaj je dostupan online na adresi www.e-medikus.com.