Veliki prosvjed liječnika 24.09. ispred Ministarstva zdravstva
Datum objave: Nedjelja, 11. 9. 2022.

Poštovani kolege, dragi prijatelji,
Ispred nas je jako važan događaj kojim se liječnici suprotstavljaju općoj ne organizaciji zdravstvenog sustava. Cijena loše organizacije pada na leđa liječnika, naravno.
Prosljeđujem dopis koji je predsjednica KoHOMa, poslala meni na Whatsup, a toliko je vrijedan dopis da vam ga prosljeđujem u cijelosti, zajedno sa pozivnicom na prosvjed koji će se održati u subotu 24.09. u 11.55 na adresi Ksaver 200a (Ministarstvo zdravstva)
Pozvani su naravno svi.
„Šef ti misli da je ambulanta pokretna traka, a pacijenti su proizvod koji moraš izbaciti u što većem broju? Znanje je zadnja stvar koja se cijeni u radnom kolektivu odmah rame uz rame s etikom? Ministar u preplaćenom zahodu uzgaja cvijeće dok se u tvom zahodu na poslu uzgajaju gljive i plijesni?
U jednom mjesecu zadovoljiš broj prekovremenih koji su propisani Zakonom o radu u godinu dana, a još toliko ih ti se ni ne piše? Želiš se baviti medicinom, a ne beskorisnom HZZO administracijom?
Reforma je riječ kojom se ministarstvo i ravnatelji razbacuju, ali nisu u riječniku pročitali njeno značenje? Voziš se u kolima HMPa koja imaju 500000+ km dok se službena vozila uhljeba obnavljaju svakih par godina? Ako je odgovor na ova pitanja da, onda se vidimo 24.9. Na Ksaveru na velikom prosvjedu liječnika.
Prosvjed organizira Inicijativa mladih liječnika uz potporu HLK, HLS, HUBOLa, KOHOMa. I ako želite doći iz udaljenih mjesta, ne brinite se; u Vašim županijama postoje delegirani povjerenici i koordinatori kojima se možete javiti, da potvrdite dolazak i prijevoz ZA VAS će biti osiguran, iz svih županija! Svoju podršku možete iskazat još više ako se predbilježite za posebne majice ili bedževe koje ćemo dostaviti preko naših koordinatora.
Dress code? Kute ili uniforme u kojima ste redovno na Vašem radnom mjestu
Stoga dođite pokazati svoju podršku i želju za promjenom i dođite na prosvjed
U SUBOTU, 24.09., U 11.55h, PRED MINISTRASTVO ZDRAVSTVA na Ksaver 200a! jer je krajnje vrijeme da #mahajde IZLIJEČIMO ZDRAVSTVO zajedno.

Prosvjed liječnika

U nadu za bolju budućnost obiteljske medicine u ime DNOOMa srdačno vas pozdravljam.
Vidimo se u subotu
Prof.dr.sc. Biserka Bergman Marković

Pogledaj još

Predstavljanje cjepiva APPEXNAR

Predstavljanje cjepiva APPEXNAR

Poštovani, pozivamo Vas na predstavljanje cjepiva APPEXNAR koje će se održati u hotelu Garden Inn, Zagreb 21.09.2022, s početkom u 19:00 sati u organizaciji tvrtke Pfizer. Moderator: Prof. dr. sc. Marija Santini   PROGRAM Pneumokokna bolest Doc.prim. dr.sc....

Helicobacter pylori i izvanželučane manifestacije

Helicobacter pylori i izvanželučane manifestacije

Drage kolegice, dragi kolege, pozivamo Vas na webinar koji će se održati 29. rujna 2022. godine u 19:00h u hibridnom obliku uz online prijenos. Nakon izvršene registracije za sudjelovanje, na svoju e-mail adresu dobit ćete link za praćenje webinara. Registriraj se za...